• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομένο σχοινόπρασο (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυράτος πουρές με σχοινόπρασο

    Για τον αρωματικό πουρέ πατάτας με βούτυρο

    • Καθαρίζουμε πρώτα και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ.
    • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
    • Τις στραγγίζουμε.
    • Τις ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2΄ να εξατμιστεί η υγρασία τους.
    • Λιώνουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ όσο είναι ακόμα καυτές.
    • Σκορπάμε εδώ κι εκεί στις ζεστές πατάτες κομματάκια βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου) και γάλα, τόσο όσο να κάνουμε τον πουρέ όσο πυκνό ή αραιό μάς αρέσει.
    • Προσωπικά βάζω 1/2 φλ. τσαγιού γάλα.
    • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τον πουρέ με κουτάλι ή με μίξερ.
    • Προσοχή μην τον παραχτυπήσετε γιατί θα γίνει σαν τσίχλα.
    • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

    Εναλλακτικά: Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ σοταρισμένο κρεμμύδι, μανιτάρια σοτέ, μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο ή κρέμα.

    Ο αρωματικός πουρές πατάτας συνοδεύει τέλεια συτναγές όπως η παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×