Βουτυράτος πουρές
Καθαρίζουμε πρώτα και κόβουμε τις πατάτες σε καρέ.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2΄ να εξατμιστεί η υγρασία τους.
Λιώνουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ όσο είναι ακόμα καυτές.
Σκορπάμε εδώ κι εκεί στις ζεστές πατάτες κομματάκια βουτύρου (σε θερμοκρασία δωματίου) και γάλα, τόσο όσο να κάνουμε τον πουρέ όσο πυκνό ή αραιό μάς αρέσει.
Προσωπικά βάζω 1/2 φλ. τσαγιού γάλα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τον πουρέ με κουτάλι ή με μίξερ.
Προσοχή μην τον παραχτυπήσετε γιατί θα γίνει σαν τσίχλα.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
Εναλλακτικά: Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ σοταρισμένο κρεμμύδι, μανιτάρια σοτέ, μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο ή κρέμα.