Υπέροχα γλυκά μπριός γεμιστά με σοκολάτα. Αφράτα και φανταστικά, ιδανικά για πρωινό. Τα παιδιά τα...

Υπέροχα γλυκά μπριός γεμιστά με σοκολάτα. Αφράτα και φανταστικά, ιδανικά για πρωινό. Τα παιδιά τα λατρεύουν!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
81

Για τα brioche γεμιστά με σοκολάτα

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1-1/2 κ.γ. μαγιά ξερή
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι για τις φόρμες διάλυμα αυγού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα brioche γεμιστά με σοκολάτα

    Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα γλυκά brioche.

    Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρο τηγάνι να λιώσει.

    Το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός.

    Προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο.

    Μέσα στο βούτυρο, που πλέον είναι χλιαρό.

    Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, και όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά.

    Στο μίξερ με καδο βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, βούτυρο, αυγά, κρέμα.

    Τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη (για 2 λεπτά).

    Δυναμώνουμε το μίξερ, και χτυπάμε για 6 με 7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου γίνει η ζύμη απαλή και ελαστική.

    Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, με τις ενώσεις προς τα κάτω.

    Τη σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου να διπλασιαστεί.

    Πιάνουμε τη ζύμη με βουτυρωμένα χέρια και την ξεφουσκώνουμε στον πάγκο.

    Κρατάμε στην άκρη 150 γραμ. ζύμης και την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε 12 μπάλες όμοιες.

    Λαδώνουμε φορμάκια ατομικά για brioche ή μίας χρήσεως.

    Πιάνουμε στα χέρια μας κάθε μπαλάκι ζύμης για τα γλυκά μπριός, και το πλαταίνουμε ανάμεσα στις παλάμες.

    Ακουμπάμε στο κέντρο ένα καρέ σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας.

    Κλείνουμε σαν πουγκί για να σφραγίσουμε τη σοκολάτα.

    Τοποθετούμε την μπαλίτσα μπριός στη λαδωμένη θήκη με την ένωση προς τα κάτω.

    Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

    Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 12 μικρές μπαλίτσες.

    Αλείφουμε τα γεμιστά μπριός με διάλυμα αυγού στην κορυφή, κάνουμε δαχτυλιά στο κέντρο τους,  και ακουμπάμε πάνω σε κάθε μπριός από μία μπαλίτσα ζύμης.

    Αλείφουμε ξανά με το διάλυμα αυγού.

    Αφήνουμε τα μπριός σε ζεστό σημείο για 30΄να διπλασιαστούν.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για περίπου 20΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

    Το μυστικό για αφράτα brioche γεμιστά

    Για να γίνουν αφράτα και πολύ φουσκωτά τα μπριός χρειάζεστε βαθιές ατομικές φόρμες με 8 εκ ύψος. Μόνο έτσι θα πάρουν ωραίο σχήμα τα μπριος με την μπαλίτσα ζύμης στην κορυφή τους.

    Εναλλακτικά μπορείτε απλά να κόψετε ζύμη να την γεμίζετε με σοκολάτα και να την βάζετε σε βουτυρωμένες θήκες muffin.

    Μπορείτε και όλα μαζί ,αν δεν έχετε θήκες ,να τα βάλετε το ένα πλάι στο άλλο σε ταψάκι αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα τους.

    Το ταψί πρέπει να είναι στρωμένο με λαδόκολλα. Πάλι αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται