Burger από την Αργυρώ. Ποιος λέει όχι σε ένα πεντανόστιμο burger ζουμερό;  Αυτοσχεδιάστε με τις γαρνιτούρες και απολαύστε το όλες τις...

Burger από την Αργυρώ. Ποιος λέει όχι σε ένα πεντανόστιμο burger ζουμερό;  Αυτοσχεδιάστε με τις γαρνιτούρες και απολαύστε το όλες τις ώρες!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
577

Για το burger

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φέτ. τυρί
  • 4 φέτ. μπέικον
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • κρεμμυδιού
  • Φύλλα μαρουλιού
  • ντομάτας

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ζουμερό burger

    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

    Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 κομμάτια.

    Βάζουμε τα burger στη σχάρα του φούρνου.

    Από κάτω βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά τους.

    Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

    Ψήνουμε  στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο.

    Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.

    Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους είναι διάφανα.

    Βάζουμε στο κάθε burger από μια φέτα τυρί.

    Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

    Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε (κέτσαπ, φύλλο μαρουλιού, καραμελωμένα κρεμύδια) από επάνω τα ψημένα burger με το λιωμένο τυρί και το μπέικον.

    Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για 2′ και τα ψωμάκια στο γκριλ ή στην τοστιέρα.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας τα πιο αφράτα ψωμάκια για burger.

    Κάτι μαγειρεύεται