Για το ζουμερό burger
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 κομμάτια.
Βάζουμε τα burger στη σχάρα του φούρνου.
Από κάτω βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά τους.
Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.
Ψήνουμε στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο.
Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους είναι διάφανα.
Βάζουμε στο κάθε burger από μια φέτα τυρί.
Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε (κέτσαπ, φύλλο μαρουλιού, καραμελωμένα κρεμύδια) από επάνω τα ψημένα burger με το λιωμένο τυρί και το μπέικον.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας τα πιο αφράτα ψωμάκια για burger.