Caprese της Αlessandra

Υλικά

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μεγάλα φρέσκα σύκα (προαιρετικά στην εποχή τους)
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 4 φέτες προσούτο κομμένες κατά μήκος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σως
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Caprese της Αlessandra

Για τη σαλάτα caprese, κόβουμε πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα. Τα στήνουμε εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Γαρνίρουμε με το προσούτο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε την caprese με τη σως την τελευταία στιγμή.

Αν οι ιταλικές γεύσεις σας συναρπάζουν εκτός από τη σαλάτα caprese, δείτε και την παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/pitsa-napolitana-to-proino-28-10/

 

https://www.argiro.gr/recipe/caprese-tis-alessandra/