Εκτέλεση
Για το cheesecake γρήγορο, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα βύσσινο.
Καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τα βύσσινα από το χυμό τους σε ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε το χυμό σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει για λίγα λεπτά.
Αφού πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε τα βύσσινα και αφού πάρει μια βράση και δέσει σε κρέμα η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη σάλτσα βύσσινο!
Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει καλά η σάλτσα. Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια της σάλτσας για να μην σχηματίσει πέτσα.
Για την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε το πρώτο λαδωμένο και τσαλακωμένο φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε σε κουταλιές την μισή κρέμα τυριού πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε σε μια στρώση την πηχτή σάλτσα με βύσσινα. Τέλος ακουμπάμε επάνω στα βύσσινα την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
Σκεπάζουμε με το άλλο τσαλακωμένο φύλλο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, στη μεσαία σγάρα, για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη αχνή.
Εναλλακτικά, αντί για 2 φύλλα, φτιάξτε το γρήγορο αυτό cheesecake χρησιμοποιώντας 4 φύλλα.
Θα τοποθετήσετε τα δύο πρώτα φύλλα τσαλακωτά σε ένα ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, θα προσθέσετε την κρέμα τυριού και βύσσινου όπως παραπάνω και θα σκεπάσετε με τα άλλα δύο φύλλα, τσαλακωμένα και λαδωμένα.