• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 έτοιμα λαδωμένα και τσαλακωμένα χωριάτικα φύλλα
  • λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Για τη κρέμα τυριού
  • 500 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωματίου)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια)
  • Για την σάλτσα βύσσινο
  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο σε χυμό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Cheesecake φουρνου

    Για το γρήγορο Cheesecake φουρνου,

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτή τη συνταγή. Για το γρήγορο cheesecake φουρνου, το πιο τελειο cheesecake με τυρι κρεμα για τσιζκεικ, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα βύσσινο.

    • Καθρίζουμε και στραγγίζουμε τα βυσσινα από το χυμό τους σε ένα σουρωτηρι.
    • Βάζουμε το χυμό σε μία μικρή κατσαρολα, προσθέτουμε τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει για λίγα λεπτά.
    • Τότε, αφού πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε τα βυσσινα και αφού πάρει μια βράση και δέσει σε κρέμα η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη σάλτσα βύσσινο!

    Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμυγδαλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει καλά η σάλτσα. Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια της σάλτσας για να μην σχηματίσει πέτσα.

    Για την κρέμα τυριού

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρι κρεμα για τσιζκεικ, τη ζαχαρη, το χτυπημένο αυγο και τη βανιλια. Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι να ομογενοποιηθούν για το τσιζκεικ φουρνου.
    • Στρώνουμε το πρώτο λαδωμένο και τσαλακωμένο φύλλο σε λαδωμένο ταψι.
    • Βάζουμε σε κουταλιές την μισή κρέμα τυριού πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε σε μια στρώση την πηχτή σάλτσα με βύσσινα. Τέλος ακουμπάμε επάνω στα βύσσινα την υπόλοιπη κρέμα τυριού.
    • Σκεπάζουμε το cheesecake φούρνου με το άλλο τσαλακωμένο φύλλο.
    • Ψήνουμε το πιο τελειο cheesecake με βύσσινα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, στη μεσαία σχαρα, για 40΄ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
    • Αφήνουμε το γρηγορο cheesecake να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζαχαρη αχνη. Δείτε πως μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε ζάχαρη άχνη!

    Εναλλακτικά, αντί για 2 φύλλα, φτιάξτε το γρήγορο αυτό cheesecake χρησιμοποιώντας 4 φύλλα. Θα τοποθετήσετε τα δύο πρώτα φύλλα τσαλακωτά σε ένα ταψί λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, θα προσθέσετε την κρέμα τυριού και βύσσινου όπως παραπάνω και θα σκεπάσετε με τα άλλα δύο φύλλα, τσαλακωμένα και λαδωμένα.

    Δείτε εδώ πως καθαρίζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια

    Αν σας άρεσε αυτό το γρήγορο cheesecake, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και το παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×