• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό 400 γραμ.
  • 1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σάλτσα βύσσινο για τσιζκεικ

    Ανοίγουμε τη συσκευασία και στραγγίζουμε το βύσσινο σε σουρωτηρι, κρατώντας το χυμό του.

    Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο χυμό βύσσινο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε όσο βράζει και αφήνουμε 2-3′ να δέσει.

    Αφού δέσει το σιρόπι και γίνει παχύρευστο, τότε προσθέτουμε και τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 1′. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα βύσσινο.

    Μυστικά επιτυχίας

    Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα βύσσινο, για να γαρνίρουμε cheesecake, τούρτες, κέικ κλπ. Η γεύση της θα απογειώσει όλα σας τα γλυκά!

    Τη φτιάχνουμε την ώρα ακριβώς που τη χρειαζόμαστε να γαρνίρουμε τα γλυκά μας, γιατί αν σταθεί στο ψυγείο σφίγγει και δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα.

    Ζάχαρη δεν βάζω, γιατί η οξύτητα της κάνει αντίθεση με την γλύκα του cheesecake που είναι υπέροχη. Εγώ την προτιμώ άγλυκη, αν όμως θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη κατά βούληση.

    Αν σας αρέσει το βύσσινο, φτιάξτε και γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σπιτική βυσσινάδα, καθώς και υπέροχο λικέρ βύσσινο και γαρνίρετε, αρωματίστε τα γλυκά σας, ή απλά φάτε τα σκέτα!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται