Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πρώτα πολύ καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας.
- Αφήνουμε το κρέας να ροδίσει ολόγυρα για 6 με 8 λεπτά.
- Τότε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά, να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο (περίπου 1,5 φλ.) ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος μέχρι να μισοσκεπαστεί το χοιρινό.
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο, τα δένουμε και τα ρίχνουμε στο χοιρινό φρικασέ.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό φρικασέ για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.
- Αφού βράσει το χοιρινό τότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μαρούλια, τα πράσινα ψιλοκομμένα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών και τα χόρτα.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σε αυτή τη φάση το χοιρινό φρικασέ πρέπει να έχει λίγα υγρά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά να καταλαγιάσει ο βρασμός του.
- Χτυπάμε σε μπολ τα ασπράδια να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού κaι ανακατεύουμε το αυγολέμονο.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία του αυγολέμονου με τη θερμοκρασία του φαγητού.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια του άνηθου.
- Σερβίρουμε το χοιρινό φρικασέ ζεστό, σε βαθιά πιάτα.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μη βάζετε πολλά υγρά στο φρικασέ. Το κρέας πρέπει να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, σε λίγη σάλτσα.
- Όταν προσθέσετε τα χόρτα, θα κατεβάσουν επιπλέον υγρά.
- Τα κοτσάνια του άνηθου από την αρχή στην κατσαρόλα, θα δώσουν έξτρα γεύση και αρώματα, θα τα αφαιρούμε στο τέλος.
- Αν θέλετε πιο λεμονάτο το φρικασέ, προσθέστε επιπλέον λεμόνι στο αυγολέμονο.
- Στο τέλος η σάλτσα αυγολέμονο πρέπει να είναι πηχτή και συμπυκνωμένη, όχι σούπα.