Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
CROSTINI
- Για να φτιάξετε τα crostini με μανιτάρια, διαλέξτε ένα ψωμί με προζύμι και κόψτε λεπτές φέτες. Τα φρέσκα μανιτάρια αφήνουν μοναδικά αρώματα και ο συνδυασμός με το μανούρι ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.
- Κόβουμε λεπτές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με λίγο βούτυρο.
- Ροδίζουμε το ψωμί κι από τις 2 πλευρές για 1-1/2 με 2’ να κάνει ρόδινη κρούστα.
- Κόβουμε στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε πάνω στο ψωμί.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
- Σοτάρουμε σκόρδο και πιπεριά για 1´.
- Αφαιρούμε το σκόρδο
- Προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3’ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος σβήνουμε τα μανιτάρια με το βαλσαμικό ξύδι.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ισομοιράζουμε τα μανιτάρια στα crostini, πασπαλίζουμε με τρίμματα από μανούρι.
- Τέλος γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε τα κροστίνι ζεστά αμέσως.
- Εναλλακτικά, ψήστε το ψωμί σε τοστιέρα ή στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να γίνει τραγανό.