Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C για να ψήσουμε τα cupcakes φράουλα. Βουτυρώνουμε ταψάκι με 12 θήκες και βάζουμε χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τις σουρώνουμε αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Εγώ προσωπικά τους κρατάω.
- Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τον πουρέ φράουλα. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για λίγο, ώστε να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το χρώμα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Γεμίζουμε τις θήκες, ισομοιράζοντας το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε για περίπου 22΄, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια. Καλύπτουμε την κορυφή κάθε cupcake και γαρνίρουμε με φέτες φράουλας.