Cupcakes λεμόνι

Υλικά

  • 120 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
  • 40 γραμ. βούτυρο
  • 120 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • Για το frosting λεμόνι
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
  • μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 25 ml γάλα
  • Για τη διακόσμηση
  • 2 κ.σ ξύσμα από λεμόνι

Cupcakes λεμόνι

Για τα cupcakes λεμόνι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και το ξύσμα από λεμόνι.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4.

Βάζουμε τις φόρμες στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25′. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γεμίζουμε ένα κορνέ με το frosting λεμόνι και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Για το frosting λεμόνι

Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού για 5΄μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.

Έχετε απορίες για τα cupcakes; Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας, που βρίσκονται στη βασική συνταγή μου για cupcakes.

Αν σας άρεσαν τα cupcakes λεμόνι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/keik-lemoni-karuda-me-glaso-lemoniou/

https://www.argiro.gr/recipe/cupcakes-lemoni/