Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε με πινέλο και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τρίβουμε το ένα μήλο στον τρίφτη.
- Κόβουμε το δεύτερο μήλο σε μικρά καρέ και το βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ακουμπάμε στην επιφάνεια τα κομμένα μήλα και τα πιέζουμε ελαφρά, ώστε να μπουν ελαφρώς μέσα στη ζύμη.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά και στο κέντρο (δοκιμάζουμε με μαχαίρι ή ξυλάκι).
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.