Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκα– και το πράσο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουρ και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Μόλις δέσει η κρέμα, έπειτα από λίγα λεπτά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και τα μισά τριμμένα τυριά ανακατεύοντας να λιώσουν από τη θερμότητα του μείγματος.
- Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τα σοταρισμένα
υλικά και ανακατεύουμε. - Λαδώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός αντικολλητικού ταψιού 22 x 34 εκ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Ψήνουμε το σουφλέ σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να σταθεί λίγο και να σταθεροποιηθεί προτού το κόψουμε σε κομμάτια.
- Ζεστό είναι κρεμώδες και ακαταμάχητο, αλλά είναι εξίσου απολαυστικό και σε θερμοκρασία δωματίου.









