Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ιδανική για τραπέζια και καλέσματα.  Αυτό το σουφλέ σπανάκι θα το...

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ιδανική για τραπέζια και καλέσματα.  Αυτό το σουφλέ σπανάκι θα το λατρέψετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
197

Για το σουφλέ σπανάκι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. σπανάκι πλυμένο στραγγισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τρίμματα ροκφόρ
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 1 συσκ. αλμυρά κράκερ
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σουφλέ σπανάκι

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο).

    Τα αφήνουμε να μαραθούν για 4΄-5΄ ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4΄-5΄ να πέσει ο όγκος του.

    Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος  και το ροκφόρ.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Αφήνουμε να πάρει βράση.

    Για το ψήσιμο

    Βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.

    Αδειάζουμε σε αυτό το αραιό μείγμα. 

    Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα.

    Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τέλος τρίβουμε σε ψηλά κομμάτια τα κράκερ στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε το σουφλέ στο φούρνο για 30΄ στους 200°C, να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

    Όσο είναι ζεστό σερβίρεται με κουτάλι (είναι αραιό). Όταν παγώσει κόβεται σε αφράτα κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται