Enchiladas με κοτόπουλο

Enchiladas με μαλακές τορτίγιες πικάντικη σάλτσα και υπέροχη γέμιση. Μεξικάνικη συνταγή με αρωματική σάλτσα εντσιλάδας.

Εύκολη
0:30

6 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

enchiladas - εντσιλάδασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Κόβουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε 4–5 κομμάτια.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
  6. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες και το επιστρέφουμε στο τηγάνι.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει το μείγμα.
  9. Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο.
  10. Τις ζεσταίνουμε σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

ΓΕΜΙΣΜΑ-ΤΥΛΙΓΜΑ-ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας εντσιλάδας στον πάτο ενός ταψιού.
  2. Αλείφουμε κάθε τορτίγια με λίγη σάλτσα.
  3. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας γέμιση κατά μήκος.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  5. Ρολάρουμε όπως τις κρέπες.
  6. Τοποθετούμε τις τορτίγιες στο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
  7. Καλύπτουμε τις εντσιλάδας με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  8. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  9. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  10. Γαρνίρουμε με: Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και μία κουταλιά γιαούρτι πάνω σε κάθε μερίδα.

ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά: 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά.
  2. Μπορείς να προσθέσεις και πάπρικα, κύμινο ή τσίλι αν θέλεις πιο «μεξικάνικο» χαρακτήρα.
Απόρρητο