Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Κόβουμε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε 4–5 κομμάτια.
- Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
- Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες και το επιστρέφουμε στο τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει το μείγμα.
- Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο.
- Τις ζεσταίνουμε σε δυνατό φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
ΓΕΜΙΣΜΑ-ΤΥΛΙΓΜΑ-ΨΗΣΙΜΟ
- Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας εντσιλάδας στον πάτο ενός ταψιού.
- Αλείφουμε κάθε τορτίγια με λίγη σάλτσα.
- Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας γέμιση κατά μήκος.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
- Ρολάρουμε όπως τις κρέπες.
- Τοποθετούμε τις τορτίγιες στο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
- Καλύπτουμε τις εντσιλάδας με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρουμε με: Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και μία κουταλιά γιαούρτι πάνω σε κάθε μερίδα.
ΣΑΛΤΣΑ ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά: 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά.
- Μπορείς να προσθέσεις και πάπρικα, κύμινο ή τσίλι αν θέλεις πιο «μεξικάνικο» χαρακτήρα.









