Αν αγαπάτε το μεξικάνικο φαγητό, αυτά τα εντσιλάδας πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Αν αγαπάτε το μεξικάνικο φαγητό, αυτά τα εντσιλάδας πρέπει να τα δοκιμάσετε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
147

Για τα enchiladas με κοτόπουλο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 συσκ. ντοματάκια
  • ½ κ.γ. αλεύρι
  • 6 μεγάλες πίτες tortillas (τορτίγιες)
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 ντομάτες
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
  • Για τη σάλτσα εντσιλάδας
  • 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο σκόρδο
  • Φρέσκα μυρωδικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κάθε φιλέτο κοτόπουλο.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το βγάζουμε σε πιάτο.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα ίδιο τηγάνι.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.

    Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.

    Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες και το ρίχνουμε στο τηγάνι στα υπόλοιπα υλικά.

    Πασπαλίζουμε με αλεύρι να πήξει.

    Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν.

    Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί.

    Αλείφουμε κάθε πίτα με σάλτσα.

    Βάζουμε δυο κ.σ. γέμιση κατά μήκος, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και ρολάρουμε όπως τις κρέπες.

    Τις βάζουμε κοντά κοντά με την ένωση προς τα κάτω, στο ταψί.

    Καλύπτουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε 15′ στους 180ºC να λιώσει το τυρί.

    Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.

    Για τη σάλτσα εντσιλάδας

    Βράζουμε όλα τα υλικά 10′.

    Αγαπάτε το μεξικάνικο; Εδώ θα βρείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται