Εκτέλεση
Κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κάθε φιλέτο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το βγάζουμε σε πιάτο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα ίδιο τηγάνι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι.
Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες και το ρίχνουμε στο τηγάνι στα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι να πήξει.
Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί.
Αλείφουμε κάθε πίτα με σάλτσα.
Βάζουμε δυο κ.σ. γέμιση κατά μήκος, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και ρολάρουμε όπως τις κρέπες.
Τις βάζουμε κοντά κοντά με την ένωση προς τα κάτω, στο ταψί.
Καλύπτουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε 15′ στους 180ºC να λιώσει το τυρί.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.
Για τη σάλτσα εντσιλάδας
Βράζουμε όλα τα υλικά 10′.
Αγαπάτε το μεξικάνικο; Εδώ θα βρείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές!