Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
- Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
- Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.
- Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.
- Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
- Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.
- Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
- Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.