Για τους εργολάβους
Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.
Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.
Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.
Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.
Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.