Φανταστικοί εργολάβοι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Φανταστικοί εργολάβοι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Πρέπει να τους δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

    Βαθμολογήστε

    Για τους εργολάβοι σφολιατίνια

    • 1 φύλλο σφολιάτα
    • 1 αυγό χτυπημένο
    • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου

    Για το σερβίρισμα

    • 150 γρ. πραλίνα ή μαρμελάδα

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Εργολάβοι σφολιατίνια φανταστικοί και εύκολοι. Πρέπει να τους δοκιμάσετε!

      Για τους εργολάβους

      Δουλεύουμε την σφολιάτα όσο είναι κρύα.

      Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας.

      Την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό.

      Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

      Με ροδάκι πίτσας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη ζύμη σε 5 η 6 λωρίδες, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό.

      Κάθετα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος εργολάβου.

      Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

      Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

      Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.

      Η σφολιάτα που φουσκώνει μέσα κάνει κενό.

      Τα σερβίρουμε σαν πρωινό σαν σνακ ή σαν γλυκό με τον καφέ μας.

      Είναι τραγανά και ακαταμάχητα με βουτυράτη, αφράτη και φυλωτή σφολιάτα.

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται

      Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

      Εγκατάσταση
      ×