Φτιάξτε αυτή τη χορτόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι και απολαύστε τόσο εύκολα τη μοναδική της νοστιμιά

Φτιάξτε αυτή τη χορτόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι και απολαύστε τόσο εύκολα τη μοναδική της νοστιμιά

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο

  • 700 γρ. σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά μας

    Πασπαλίζουμε το ταψί με καλαμποκάλευρο

    Λεπτή στρώση στο ταψί

    Για την χορτόπιτα

    Ψιλοκόβουμε πρώτα τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά τους.

    Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το τυρί και τα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε σε ταψί (το οποίο προηγουμένως έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο) φτιάχνοντας μία λεπτή στρώση.

    Ψήνουμε στους 180οC για μια ώρα σε αντιστάσεις και πάνω στην πίτα ρίχνουμε λίγο καλαμποκάλευρο και ελαιόλαδο.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×