Ιδανικό πιάτο για ορεκτικό στο τραπέζι αφού είναι πεντανόστιμο και πολύ ωραία στημένο. Θα σας θυμίσει τάρτα χωρίς φύλλο, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη...

Ιδανικό πιάτο για ορεκτικό στο τραπέζι αφού είναι πεντανόστιμο και πολύ ωραία στημένο. Θα σας θυμίσει τάρτα χωρίς φύλλο, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Φτιάξτε την όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
180

Για τα κολοκύθια

  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 σκελ. σκόρδο τριμμένες
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κολοκυθάκια

    Ξεκινάμε τη συνταγή, πλένοντας πρώτα καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε.

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

    Έπειτα τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Για το μίγμα

    Για το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα καρότα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε τελευταία μία στρώση μείγμα γιαουρτιού.

    Ψήνουμε την τούρτα που είναι σαν τάρτα κολοκυθιού χωρίς φύλλο σε μέτριο φούρνο, στους 160 ºC  για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας όμως να μην σκουρύνει πολύ).

    Αφήνουμε την τούρτα κολοκύθι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 45’.

    Την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται