"
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 μεγάλα κολοκύθια
  • αλεύρι για πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε την τούρτα κολοκύθι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 45΄

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου

    Τούρτα κολοκύθι σαν τάρτα

    Τούρτα κολοκύθι χωρίς φύλλο σαν τάρτα χωρίς φύλλο

    Αυτή η συνταγή της Αργυρώς θα σου δώσει μια έξυπνη και όμορφη λύση για αλμυρή τούρτα. Ιδανικό πιάτο για ορεκτικό στο γιορτινό σας τραπέζι αφού είναι πεντανόστιμο και πολύ ωραία στημένο. Θα σας θυμίσει τάρτα χωρίς φύλλο, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Σερβίρετέ την σε μια ωραία πιατέλα και θα κλέψετε εντυπώσεις. Με αυτήν την τέλεια τούρτα κολοκύθι θα ανοίξετε την όρεξη στους καλεσμένους σας. Φτιάξτε την και για brunch ή σνακ για όλες τις ώρες αφού ένα κομμάτι είναι αρκετό για να σε χορτάσει. 

    Ξεκινάμε τη συνταγή για την εύκολη αλμυρή τούρτα κολοκύθι, πλένοντας πρώτα καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε.

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.

    Έπειτα τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Για το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα καρότα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε τελευταία μία στρώση μείγμα γιαουρτιού.

    Ψήνουμε την τούρτα που είναι σαν τάρτα κολοκυθιού χωρίς φύλλο σε μέτριο φούρνο, στους 160 ºC  για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας όμως να μην σκουρύνει πολύ).

    Αφήνουμε την τούρτα κολοκύθι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 45’. 

    Την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

    σολομός σοτέ στο τηγάνι με λαχανικα

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×