• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 50 γραµ. ελαιόλαδο
  • 50 γραµ. βούτυρο
  • 250 γραµ. μανιτάρια σε φέτες
  • 150 γραµ. μορταδέλα ψιλοκομμένη (ή άλλο σαλάμι)
  • 150 γραµ. τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 2 μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 200 γραµ. γιαούρτι
  • 250 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι

    Για το εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι,

    όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το εύκολο αλμυρό κέικ είναι ιδανικό για πρωινό και για brunch! Πάμε να φτιάξουμε το ευκοίλιο αλμυρό κέικ με γιαούρτι από την Αργυρώ!

    Για το μείγμα για κέικ

    • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο από το συνολικό. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3΄ χωρίς πολύ ανακάτεμα μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
    • Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το υπόλοιπο λάδι, το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά με σύρμα.
    • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    • Προσθέτουμε τα τυριά και τα μανιτάρια στο εύκολο αλμυρό κέικ από την Αργυρώ. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά να βραχούν.
    • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αλευρώνουμε καλά. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 45΄ μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    • Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.
    • Το εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι σερβίρεται σαν σνακ ή με σαλάτα εποχής.

    Το μυστικό για το εύκολο αλμυρό κέικ

    • Τα μανιτάρια πρέπει να σοταριστούν χωρίς ανακάτεμα για να πιούν γρήγορα όλα τα υγρά τους.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε στο μείγμα για κέικ.
    • Εναλλακτικά, ψήστε στους 170°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 55΄.
    • Μπορείτε να βάλετε ό,τι αλλαντικό θέλετε, όπως μπέικον ψιλοκομμένο, ζαμπόν, πικάντικο σαλάμι κλπ.
    • Λίγα αποξηραμένα μανιτάρια στο κέικ, θα απογειώσουν τη γεύση στο εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι! Τρίψτε απλά τα αποξηραμένα μανιτάρια πάνω στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατέψτε τα ώστε να μαλακώσουν.

    Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικο επιτυχίας για τέλεια κέικ που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

    Αν σας άρεσε το εύκολο αλμυρό κέικ, δείτε και τη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×