Κεικ αλμυρο με λουκανικα
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα.
Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά.
Ανακατεύουμε όσο ψήνονται για να λιώσουν και να γίνουν κιμάς.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και το χλιαρό λουκάνικο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά.
Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα για το κέικ.
Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ αλμυρό με λουκάνικα, να ροδίσει ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Αν αγαπάτε τα αλμυρά κέικ, σίγουρα αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα κέικ θα σας ξεμυαλίσει!