Φακόρυζο πιλάφι της Αργυρώς

Υλικά

Για το φακόρυζο πιλάφι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 φλ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο γιαούρτι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πρώτα το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα κρατάμε για το τέλος.

Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια ,ανακατεύουμε να λαδωθεί.

Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το νερό, αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.

Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 15’ λεπτά να σκάσει το ρύζι. Αν στεγνώσει το φακόρυζο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Τέλος ρίχνουμε μέσα το δυόσμο. Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’.

Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα.

Μυστικά

Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του.

Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα. Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν.

Θέλετε περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές για να μαγειρέψετε τις φακές; Σας τις έχω εδώ!

Διαβάστε όλα τα μυστικά για τις διαφορετικές ποικιλίες του ρυζιού και πώς μαγειρεύονται σωστά.

https://www.argiro.gr/recipe/fakoruzo-pilafi/