Τα φασόλια χάντρες από την Αργυρώ είναι μία κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το λαδερό φαγητό γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και όλοι θα...

Τα φασόλια χάντρες από την Αργυρώ είναι μία κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το λαδερό φαγητό γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και όλοι θα λατρέψετε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
750

Για τα φασόλια χάντρες λαδερά

  • 350 γρ. φρέσκες χάντρες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 2 ώριμες τριμενες ντοματες (400 γραµ.)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα φασόλια χάντρες λαδερά

    Θα χρειαστείτε 700 γραµ. φρέσκα φασόλια χάντρες με την φλούδα για να πάρετε περίπου 500 γραµ. καθαρισμένα.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φασόλια χάντρες αλλά τα φρέσκα στην εποχή τους είναι μοναδικά. Καθαρίστε τα φασόλια και συγκεντρώστε όλα τα υλικά.

    Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα καθαρίζουμε τα φασόλια ανοίγοντας το φασόλι στην μέση. Με το δάχτυλο ξεκολλάμε τις χάντρες.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Κόβουμε την πατάτα το κολοκύθι και την μελιτζάνα σε μεγάλα κομμάτια και τα καρότα σε φέτες.

    Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

    Κρατάμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τελείωμα της συνταγής.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3´ να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ στην κατσαρόλα.

    Τρίβουμε τα υλικά με την κουτάλα να ψηθεί ο πελτές για 1’ και να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα του.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

    Ανακατεύουμε να λαδωθούν με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τις χάντρες.

    Ανακατεύουμε με την κουτάλα να λαδωθούν.

    Προσθέτουμε την ντομάτα και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα λαχανικά για περίπου 1-1/2 φλ.

    Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε την φωτιά.

    Σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το σκεύος για 50’ περίπου.

    Ελέγχουμε τα υγρά κατά την διάρκεια του βρασμού κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

    Γενικά το φαγητό πρέπει να πιει την σάλτσα του και να μείνει με το λάδι του όπως όλα τα λαδερά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.

    Δοκιμάζουμε αν έβρασαν οι χάντρες και προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    Για το σερβίρισμα

    Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Σερβίρουμε το φαγητό μας με φρέσκο ψωμί.

    Οι χάντρες ταιριάζουν πολύ με λευκά τυριά.

    Σερβίρονται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μυστικά

    Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί θα λιώσουν τα υλικά.

    Απλά ανακινούμε την κατσαρόλα από τις λαβές όποτε είναι αναγκαίο.

    Αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς σκεπασμένο για 10’ να μελώσει η λίγη σάλτσα και να μπλεχτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται