Φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο

Φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο, λαχταριστό και θρεπτικό.

Εύκολη
0:55

4 - 5

10 λεπτά

45 λεπτά

φασόλια με ρύζι

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄ και χύνουμε το νερό.
  2. Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την καυτερή πιπεριά, το καρότο και το σέλερι για 4-5΄.
  3. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τον πελτέ και ζεστό νερό να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  4. Αφήνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα. Τότε, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό ζεστό και χόρτα.
  5. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν πυκνή σούπα με λίγο ζουμάκι.
  6. Τρίβουμε σε κάθε πιάτο λίγο αυγοτάραχο.
Απόρρητο