Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα μεγάλα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό να τα σκεπάζει.
- Την επόμενη μέσα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν από 30’-45’ ανάλογα την ποιότητα των φασολιών.
- Βράζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην λιώσουν σε δυνατή ένταση.
- Ωστόσο, καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα.
- Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 ´χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε να ψηθεί ο πελτές για 1’.
- Ρίχνουμε τα χόρτα, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα κοτσάνια άνηθου χοντροκομμένα.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
- Αφήνουμε 2’ να πέσει ο όγκος των χόρτων.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε μεγάλο ταψί βάζουμε τα χόρτα σε μια στρώση με τα ζουμάκια τους.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και από πάνω βάζουμε τα βρασμένα φασόλια σε μια στρώση.
- Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.
- Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια των φασολιών.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180°C για 45’.
- 2-3 φορές ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό καθώς ψήνεται για να βρέχουμε τα φασόλια με το λάδι και το ζουμάκι από τα χόρτα.
- Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε το φαγητό με τρίμματα φέτας και ψίχουλα ψωμιού.