Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μεγάλα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό να τα σκεπάζει.
Την επόμενη μέσα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν από 30’-45’ ανάλογα την ποιότητα των φασολιών.
Βράζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην λιώσουν σε δυνατή ένταση.
Ωστόσο, καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα.
Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 ´χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε να ψηθεί ο πελτές για 1’.
Ρίχνουμε τα χόρτα, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα κοτσάνια άνηθου χοντροκομμένα.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
Αφήνουμε 2’ να πέσει ο όγκος των χόρτων.
Στο ταψί
Σε μεγάλο ταψί βάζουμε τα χόρτα σε μια στρώση με τα ζουμάκια τους.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και από πάνω βάζουμε τα βρασμένα φασόλια σε μια στρώση.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.
Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια των φασολιών.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180°C για 45’.
2-3 φορές ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό καθώς ψήνεται για να βρέχουμε τα φασόλια με το λάδι και το ζουμάκι από τα χόρτα.
Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε το φαγητό με τρίμματα φέτας και ψίχουλα ψωμιού.