Φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια

Υλικά

Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φρέσκα μυρωδικά
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • Για το σερβίρισμα
  • Πουρές πατάτας

Για τη σάλτσα με μουστάρδα

  • 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου κότας
  • 300 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκα μυρωδικά

Για το φιλέτο κοτόπουλο

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πρώτα στα κοτόπουλο φιλέτα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.

Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.

Για τα μανιτάρια και τη σάλτσα

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.

Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών.

Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.

https://www.argiro.gr/recipe/fileto-kotopoulo-me-moustarda-kai-manitaria/