Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα καρέ και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την κάππαρη και τις ελιές για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για 1–2 λεπτά. Ελέγχουμε το αλάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Στο μεταξύ, τρίβουμε το σκόρδο πάνω στο ψωμί. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 5–6 λεπτά στους 200°C, να γίνει
 ρόδινο και τραγανό.
- Μόλις κρυώσει, το αλέθουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ρίχνουμε τα ζεστά λιγκουίνι απευθείας από την κατσαρόλα τους, έτσι όπως στάζουν, στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1–2 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως πασπαλίζοντάς τη με το μείγμα του ψωμιού αντί για τυρί.









