• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 κουταλιές γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ μαγιονέζα
  • 150 γραμ .χοντρές φέτες ζαμπόν
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • μέλι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    French toast ham and cheese

    Ξεκινάμε τα french toast, χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς. Αλείφουμε τις φέτες με λίγο μουστάρδα, λίγο μαγιονέζα και κάνουμε στρώση το ζαμπόν και το τυρί. Κλείνουμε κάθε σάντουιτς και το πιέζουμε με το χέρι να κολλήσουν τα υλικά.

    Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Βουτάμε τα σάντουιτς στα χτυπημένα αυγά κι από τις δύο πλευρές. Τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.

    Ψήνουμε κάθε σάντουιτς σε μέτρια φωτιά για δύο με τρία λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσει το τυρί.

    Για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί και 2-3 ημερών.

    Αν σας άρεσε το french toast τότε σίγουρα θα λατρέψετε και το παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται