Για τη συνταγή για μαγιονέζα
Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.
Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Εκτός από την κλασική μαγιονέζα όμως υπάρχει και η μαγιονέζα με αβοκάντο. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση και υφή.