Έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας μαγιονέζα; Με αυτή εδώ τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και μπαίνει δια παντός στην κουζίνα σας. Τα...

Έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας μαγιονέζα; Με αυτή εδώ τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και μπαίνει δια παντός στην κουζίνα σας. Τα σάντουιτς σας κι όχι μόνο θα αποκτήσουν άλλη νοστιμιά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
715

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για τη βασική συνταγή για μαγιονέζα

  • 2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 300 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Έχετε φτιάξει ποτέ τη δική σας μαγιονέζα; Με αυτή εδώ τη συνταγή η σπιτική μαγιονέζα γίνεται παιχνιδάκι και μπαίνει δια παντός στην κουζίνα σας. Με τη μαγιονέζα αυτή από την Αργυρώ, διασφαλίζουμε μια παρασκευή που γνωρίζουμε ακριβώς τι υλικά περιλαμβάνει και φυσικά το μέγιστο της γεύσης. Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με το χειροποίητο και το σπιτικό ακόμα και στη μαγιονέζα. Θα διαπιστώσετε τη διαφορά πριν από την πρώτη δοκιμή, όταν τα αρώματα από αυτή την υγιεινή μαγιονέζα σας χτυπήσουν στη μύτη! Γευστική, πλούσια και εύκολη μαγιονέζα που δεν θα την αλλάζετε με καμιά. Χρησιμοποιήστε τη στις σαλάτες σας, αλλά και σε σως και ντιπ. Κάντε το κολατσιό σας πιο ενδιαφέρον βάζοντας μόνο μια κουταλίτσα από την σπιτική μαγιονέζα στο σάντουιτς. Η μαγιονέζα όπου και να μπει, ανεβάζει την κλίμακα στη γεύση και δημιουργεί ευχάριστες εκπλήξεις απόλαυσης! Σπιτικά σάντουιτς με αυτή την μαγιονέζα θα γίνουν ακόμα περισσότερο λαχταριστά. Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή για να συνοδεύσουν τα αγαπημένα τους φαγητά. Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε την καλύτερη μαγιονέζα. Δεν θα την αναζητάτε πλέον στα ράφια των σούπερ μάρκετ γιατί θα έχετε την δικιά σας. Και τι καλύτερο από το σπιτικό φαγητό; Ένα βαζάκι στο ψυγείο σας πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε.

    Για τη συνταγή για μαγιονέζα

    Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.

    Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.

    Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

    Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.

    Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

    Εκτός από την κλασική μαγιονέζα όμως υπάρχει και η μαγιονέζα με αβοκάντο. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση και υφή. 

    Χρησιμοποιήστε τη σπιτική μαγιονέζα σε συνταγές όπως η παρακάτω:

    Κάτι μαγειρεύεται