Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2–3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κοτόπουλο, και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αντίδια.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν.
- Προς το τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι. Παίρνουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό του φαγητού και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη «κόψει».
- Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο, ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.









