Φρουτάλια

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με μισό εκ. πάχος
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες μισό εκ. πάχος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 8 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Φρουτάλια

 

 

Για την φρουτάλια Ανδρου,

την παραδοσιακή Ανδριώτικη φρουτάλια, συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά. Για τη φρουτάλια Άνδρου θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Στη συνέχεια!

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμάδι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατατες.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  • Τα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  • Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά.
  • Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μιγμα των αυγών.
  • Ψήνουμε την φρουτάλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και για περίπου 15 λεπτά.
  • Όταν φουσκώσει η Ανδριώτικη φρουτάλια και σταθεροποιηθεί είναι έτοιμη.
  • Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια.

Αρέσει σε μικρός και μεγάλους και είναι για όλες τις ώρες. Φτιάξτε την και απολαύστε τη παρέα με τους αγαπημένους σας!

https://www.argiro.gr/recipe/froutalia/