Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε στη μέση τα ώριμα αβοκάντο και, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τους, αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε λίγη σάρκα από τα αβοκάντο ώστε να γίνει μεγαλύτερη η θήκη όπου θα ψήσουμε τα αυγά.
Ραντίζουμε τη σάρκα του αβοκάντο που αφαιρέσαμε με λίγες σταγόνες λεμονιού για να μην οξειδωθεί και αλλοιωθεί το πράσινο χρώμα της. Την κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Τοποθετούμε τα αβοκάντο σε μικρό ταψάκι ίσα που να τα χωράει για να είναι σταθερά και να μην κουνηθούν και αδειάσουν.
Τα πασπαλίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας και λίγο τραγανό μπέικον.
Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε θήκη αβοκάντο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 12-14 λεπτά, ανάλογα από το πόσο ψημένο θέλουμε τον κρόκο του αυγού.
Σερβίρουμε με τη σάρκα του αβοκάντο που κρατήσαμε, φρυγανισμένο ψωμί και ντοματοσαλάτα