Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε πρώτα την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαιρι.
- Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Βγάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι.
- Ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
- Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και απολαμβάνουμε!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ