• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
104
  • 2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 20 κομμάτια)
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φτερουγες κοτοπουλο στο φουρνο

    Για τις φτερουγες κοτοπουλο στο φουρνο με γλυκόξινη σάλτσα,

    • Αφαιρούμε πρώτα την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαιρι.
    • Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο. Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε πυρίμαχο σκεύος.
    • Βάζουμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
    • Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγειο, να μαριναριστούν καλά.
    • Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 220 βαθμούς C. Βγάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Τις ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
    • Τις τοποθετούμε σε πιατελα. Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψι στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιροπι.
    • Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

    Αν σας άρεσαν οι φτερουγες κοτοπουλο στο φουρνο με γλυκόξινη σάλτσα, θα λατρέψτε και την παρακάτω συνταγή

    https://www.argiro.gr/recipe/glukoxino-kotopoulo-me-ruzi-mpasmati/

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται