Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκόξινη σάλτσα του ονείρου! Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή.

Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκόξινη σάλτσα του ονείρου! Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
104
  • 2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 20 κομμάτια)
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Αφαιρούμε πρώτα την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαιρι.

    Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

    Βάζουμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.

    Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

    Βγάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι.

    Ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Τις τοποθετούμε σε πιατέλα.

    Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά.

    Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.

    Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται