Φυλλο για σπανακοπιτα απο την Αργυρω. Σπιτικο φυλλο για σπανακοπιτα για ολες τις ωρες

Φυλλο για σπανακοπιτα απο την Αργυρω. Σπιτικο φυλλο για σπανακοπιτα για ολες τις ωρες

    295
    • 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
    • περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
    • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
    • ελαιόλαδο για τα φύλλα
    • αλεύρι για τα φύλλα

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Ζύμη απαλή, να μην κολλάει

      Ξεκούραση ζύμης 30΄

      Ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένο πάγκο

      Φυλλο για σπανακοπιτα

      Ειναι ακριβως η συνταγη φυλλο χωριατικο.

      Ξεκινάμε το παραδοσιακό τραγανό φύλλο για πίτες, ρίχνοντας σε λεκάνη ή μίξερ, το αλεύρι κοσκινισμένο.

      Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή.

      Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.

      Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα.

      Για καλύτερο, πιο τραγανό αποτέλεσμα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα στρώνουμε λίγο σουρωτά στο ταψί.

      Κάτι μαγειρεύεται