"
Το κονιάκ προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στη γαλοπούλα και τις πιπεριές.

Το κονιάκ προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στη γαλοπούλα και τις πιπεριές.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη γαλοπούλα με πολύχρωμες πιπεριές και κονιάκ και κρέμα γάλακτος

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα μικρά ολόκληρα
  • 3 πιπεριές (πράσινες κόκκινες κίτρινες) κομμένες σε λωρίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος light
  • Πιλάφι απλό για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γαλοπούλα με πιπεριές

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι.

    Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα της.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

    Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.

    Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος  light και το θυμάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του.

    Σερβίρουμε με το πιλάφι.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×