Συνταγή για γαρδουμπάκια κοκκινιστά, από τα πιο νόστιμα πασχαλινά μεζεδάκια. Πανεύκολα στην παρασκευή τους, καταναλώνονται σε χρόνο ρεκόρ!

Συνταγή για γαρδουμπάκια κοκκινιστά, από τα πιο νόστιμα πασχαλινά μεζεδάκια. Πανεύκολα στην παρασκευή τους, καταναλώνονται σε χρόνο ρεκόρ!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
9

Για τα γαρδουμπάκια

  • 1 συκωταριά
  • 1 αντεριά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3-4 κόκκους μοσχοπίπερο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρέπει να προσέξουμε και να πλύνουμε τα έντερα πολύ καλά. Μετά με μαχαίρι τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

    Πλένουμε το συκώτι και τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια για την γαρδούμπα κοκκινιστή.

    Παίρνουμε ένα κομμάτι γλυκάδι και δύο συκώτια και τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι έντερο.

    Βάζουμε σε ταψί λάδι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.

    Κόβουμε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο ταψί να τσιγαριστούν.

    Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Τοποθετούμε από πάνω τα γαρδουμπάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους και τον πελτέ, τον οποίο έχουμε λιώσει σε λίγο νερό.

    Ρίχνουμε νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Στην αρχή στους 200°C και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε περίπου 1-2 ώρες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται