Εκτέλεση
Πρέπει να προσέξουμε και να πλύνουμε τα έντερα πολύ καλά. Μετά με μαχαίρι τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε το συκώτι και τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια για την γαρδούμπα κοκκινιστή.
Παίρνουμε ένα κομμάτι γλυκάδι και δύο συκώτια και τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι έντερο.
Βάζουμε σε ταψί λάδι και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
Κόβουμε κομμάτια τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο ταψί να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε από πάνω τα γαρδουμπάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους και τον πελτέ, τον οποίο έχουμε λιώσει σε λίγο νερό.
Ρίχνουμε νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Στην αρχή στους 200°C και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε περίπου 1-2 ώρες.