Γαρίδες με κάρυ

Αρωματικές γαρίδες με κάρυ και λαχανικά σε κρέμα καρύδας. Εύκολη, πικάντικη και συνταγή που συνδυάζεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

γαριδεσ με καρυ

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φαρδύ τηγάνι και ροδίζουμε τις γαρίδες για 2–3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  2. Τις αποσύρουμε σε ένα πιάτο και τις κρατάμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνουμε να λαδωθούν καλά.
  5. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να βγάλει όλα τα αρώματά της.
  6. Ρίχνουμε τον ζωμό και την κρέμα καρύδας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες — είναι το πιο σκληρό από τα λαχανικά, οπότε θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τα ρεβίθια.
  8. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  9. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι μπασμάτι, για ένα πιάτο αρωματικό και εξωτικό, γεμάτο γεύση και χρώμα.
Απόρρητο