• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
166

Για τις γαρίδες με κάρυ

  • 12-14 γαρίδες ή καραβίδες καθαρισμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 250 γρ. μπρόκολο (χωρισμένο σε φουντάκια)
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φλ. μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
  • 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ρύζι μπασμάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

    Τις βάζουμε σε πιάτο.

    Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να λαδωθούν και τρίβουμε την πάστα κάρυ στη βάση της κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα καρύδας.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, που είναι και πιο σκληρό από τα λαχανικά.

    Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τα ρεβίθια.

    Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, ώστε να πήξει σάλτσα.

    Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται