Είτε γαριδοκεφτέδες, είτε καβουροκεφτέδες επιλέξετε να φτιάξετε, να είστε σίγουροι ότι είναι τους πιο νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες που θα σας ζητάνε...

Είτε γαριδοκεφτέδες, είτε καβουροκεφτέδες επιλέξετε να φτιάξετε, να είστε σίγουροι ότι είναι τους πιο νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τους γαριδοκεφτέδες

  • 400 γρ. γαρίδες ή καβουρόψιχα
  • 6 γαλέτες (cream crackers)
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους γαριδοκεφτέδες

    Για να φτιάξουμε γαριδοκεφτέδες, βράζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.

    Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

    Για να φτιάξουμε καβουροκεφτέδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε καβουρόψιχα σε κονσέρβα την οποία στραγγίζουμε καλά, είτε καβουροδαγκάνες, τις οποίες ζεματάμε για 2 με 3 λεπτά σε βραστό νερό και τις καθαρίζουμε.

    Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.

    Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα).

    Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα κράκερ.

    Το καβούρι όμως έχει πιο πολλή υγρασία.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.

    Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά.

    Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.

    Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.

    Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.

    Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται