Για τους γαριδοκεφτέδες
Για να φτιάξουμε γαριδοκεφτέδες, βράζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.
Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.
Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα).
Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα κράκερ.
Το καβούρι όμως έχει πιο πολλή υγρασία.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά.
Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.
Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.
Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.
Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.