• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
44
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 6 γαλέτες (cream crackers)
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βράζουμε πρωτα τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.

    Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

    Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.

    Βάζουμε και τις γαριδες στο μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μίγμα).

    Σε  μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.

    Τα προσθέτουμε τις γαριδες και ανακατεύουμε καλά.

    Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.

    Πλάθουμε 10 μεγάλα κομματια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.

    Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε ενα ενα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.

    Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται