Εκτελεση
Η σουπα
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο με το ξύδι.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ζουλάμε τα λαχανικά ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους.
Σκεπάζουμε τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφού μαριναριστούν τα υλικά , τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε κρυα σε πιάτα ή σε μπολ, πάντα παγωμένη.
Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με φρέσκο τυρί κρέμα, δυόσμο ή βασιλικό και 1 φρυγανισμένη μπαγκέτα.
Μικρα μυστικα
Διαλέγουμε ντομάτες που εχουν πλούσια σάρκα και λίγα υγρά και σπόρους.
Όσο πιο πολύ μείνει να μαριναριστεί το gazpacho, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Καλύτερα αν έχετε χρόνο, αφήστε το μερικές ώρες στο ψυγείο.
Όσο πιο κρύο το σερβίρεις, τόσο πιο νόστιμο είναι.
Μπορείς να το σερβίρεις με λίγα τρίμματα φέτας και ροδέλες ελιάς.
Μπορείς να παραλείψεις το ψωμί, απλά θα έχει πιο υγρή σύσταση.
Αν θέλεις, μπορείς να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες καλά σκεπασμένο.
Εναλλακτικά, μπορείς να σερβίρεις με κρουτόν.
Μυστικά
Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές της Ισπανικής κουζίνας; Βρείτε τες όλες εδώ.