Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Τρίβουμε πρώτα στο μπλέντερ το φρυγανισμένο ψωμί, τα κράκερ και τον κύβο μυρωδικών.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα για 4′-5′.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το μείγμα ψωμί, κράκερ, κύβος και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, το αυγό και το γιαούρτι, τη μισή σάλτσα και τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα, αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, σχηματίζοντας χοντρό φύλλο.
- Κάνουμε μια στρώση με τις πιπεριές και μια στρώση με τρίμματα φέτας.
- Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό.
- Το βάζουμε σε φόρμα μακρόστενη του κέικ.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40′.
- Βάζουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες σε ταψί σε μια στρώση.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό, ίσα να μισοσκεπάζονται.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο ταυτόχρονα με το ρολό.
- Αφού ψηθούν για 40′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ακουμπάμε το ρολό πάνω στις πατάτες, φροντίζοντας όλα τα ζουμιά του ρολού να πέσουν στο ταψί.
- Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με την κέτσαπ κι αλείφουμε το ρολό.
- Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον.