Εκτέλεση
Πλένουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος και, αν έχουν πολλούς σπόρους, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε, το γιαούρτι, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Αν προτιμάμε πιο αραιή τη σούπα, συμπληρώνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κρύα σούπα στο ψυγείο να είναι δροσερή μέχρι το σερβίρισμα.
Τη μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ και τη σερβίρουμε σαν ελαφρύ γεύμα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα ντοματίνια και φύλλα δυόσμου και άνηθου
Μυστκό
Η δροσερή αυτή σούπα είναι μια συνταγή καλοκαιρινή χωρίς μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε όποιο γιαούρτι προτιμάτε ή ακόμη και μισό-μισό, γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα.
Μπορείτε να αραιώσετε το ελαφρύ γεύμα με λίγο νερό για πιο ρευστή υφή.
Μέχρι να τη σερβίρουμε την αφήνουμε πάντα στο ψυγείο να είναι δροσερή.
Είναι ελαφριά με λίγες θερμίδες και μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο ή σαν γεύμα ελαφρύ τις ζεστές ημέρες.
Γαρνίρετε τη σούπα αγγούρι με τραγανά κρουτόν με ψιλοκομμένες ελιές και ντομάτα ή σερβίρετε τη με τσιπς αραβικής πίτας και ψητά ντοματίνια.
Σας έχω μαζέψει φανταστικές καλοκαιρινές συνταγές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα και αξίζει να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού!