Γίγαντες σαλάτα της Αργυρώς

Υλικά

Για τους γίγαντες σαλάτα

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες-δαχτυλίδια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης λαδιού
  • 10 ελιές της αρεσκείας μας
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
  • Για τη σάλτσα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το μούλιασμα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες).

Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές ξιδάτες ή τσακιστές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι.

Προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα.

Περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αυτή τη φανταστική σαλάτα με γίγαντες!

https://www.argiro.gr/recipe/gigantes-salata/