Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά με τα οποία θα αποκτήσει έξτρα νοστιμιά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Εάν είναι χοντροκομμένο, το χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο, να πλατύνει.
- Κόβουμε τα φιλέτα, σε μεγάλες λεπτές φέτες.
- Τα βάζουμε τα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα.
- Αν έχει πολλά υγρά τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τη ντομάτα σε ένα μπολάκι, και το σκεπάζουμε.
- Σκεπάζουμε και το μπολ, και τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας.
- Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το κοτόπουλο και τη ντομάτα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ρολάρουμε το γύρο σε σφιχτό ρολό.
- Με το αλουμινόχαρτο τυλίγουμε καλά και σφίγγουμε το ρολό.
- Βάζουμε το ρολό σε μία σχάρα και το ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Ξετυλίγουμε το γύρο.
- Τον ξαναβάζουμε στη σχάρα κι από κάτω βάζουμε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεροψήνουμε για 30 λεπτά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τζατζίκι, σπιτικές πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα.