Γκιούλμπασι

Υλικά

  • 1 ½ kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 4 πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 250 γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα κομμένη σε καρέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες σπασμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γκιούλμπασι!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το χοιρινό γκιούλμπασι στη λαδόκολλα.

Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια σπάγκο ψησίματος.

Βάζουμε πάνω 2 μεγάλες λαδόκολλες (θα τυλίξουμε σε πακέτο το φαγητό).

Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το τυρί, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Τα βάζουμε στις απλωμένες λαδόκολλες.

Τυλίγουμε σε πακέτο και δένουμε σταυρωτά το σπάγκο.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάζουμε πάνω το πακέτο.

Ψήνουμε για 2 ώρες και 30΄στους 170°C χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Το γκιούλμπασι θα ψηθεί στο δικό του ζουμί και θα γίνει υπέροχο.

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο. Πριν το ψήσιμο το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30΄.

Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/gkioulmpasi/