Γλασαρισµένο ψαρονέφρι µε απίστευτη σαλάτα

Υλικά

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

  • 800 γρ. (2 κομμάτια) ψαρονέφρι κομμένο σε μεταγιόν
  • 1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα σέλερι

  • 600 γρ. σέλερι χοντρό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το γλασαρισμένο ψαρονέφρι

Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα.

Τα ανακατεύουμε καλά.

Βουτάμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και αραδιάζουμε το κρέας.

Ψήνουμε σε φούρνο για 20΄ στους 200°C.

Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες, το πλένουμε και το κόβουμε σε φέτες.

Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτα τη σαλάτα και τοποθετούμε επάνω το γλασαρισμένο κρέας.

https://www.argiro.gr/recipe/glasarismeno-psaronefri-me-apisteuti-salata/