Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα γλώσσας με απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.
- Ανακατεύουμε λίγο αλάτι με το αλεύρι και αλευρώνουμε τα φιλέτα, τινάζοντας το περιττό.
- Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι ώστε να χωράνε τα κομμάτια του ψαριού και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Όταν ζεσταθεί, τοποθετούμε προσεκτικά τα φιλέτα.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.
- Τηγανίζουμε για ακόμη 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα σε πιατέλα με προσοχή, ώστε να μην διαλυθούν.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΙΕΡ
- Στύβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο που έμεινε και προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, τρίβοντας καλά τον πάτο του τηγανιού.
- Αφήνουμε τη σάλτσα λίγα δευτερόλεπτα για να εξατμιστεί η υγρασία.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη κάπαρη.









