Γλώσσα μενιέρ

Γλώσσα μενιέρ από την Αργυρώ. Συνταγή για γλωσσα ψαρι, κατεψυγμένη η φρέσκια. Ένα φημισμένο Γαλλικό πιάτο που εύκολο και γευστικό.

Μεσαία
0:15

2

10 λεπτά

5 λεπτά

γλωσσα μενιερ - γλωσσα ψαρι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΝΙΕΡ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΝΙΕΡ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ

    1. Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
    2. Τα κόβουμε  στη μέση.
    3. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και πασπαλίζουμε τη γλώσσα και τινάζουμε το περιττό.
    4. Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα κομμάτια του ψαριού και ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
    5. Μόλις κάψει, βάζουμε με προσοχή ένα ένα τα κομμάτια.
    6. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν.
    7. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα.
    8. Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
    9. Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΙΕΡ

    1. Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
    2. Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    3. Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
    4. Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
    5. Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.
Απόρρητο