Βήμα 1
Το ψάρι
Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
Τα κόβουμε στη μέση.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι.
Πασπαλίζουμε τα κομματια με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα κομματια.
Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις κάψει, βάζουμε με προσοχη ενα ενα τα κομματια.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα.
Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.
Η σάλτσα μενιέρ
Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
Για το σερβίρισμα
Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.