• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1

Για τη γλώσσα μενιέρ

  • 500 γρ. γλώσσα φιλέτο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 τεμάχιο/ια λεμόνι-χυμό και φλούδα
  • λιγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • λιγη κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για το ψάρι

    Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε πολύ καλά.

    Τα κόβουμε  στη μέση.

    Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι και πασπαλίζουμε τη γλώσσα και τινάζουμε το περιττό.

    Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα κομμάτια του ψαριού και ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις κάψει, βάζουμε με προσοχή ένα ένα τα κομμάτια.

    Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν.

    Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα.

    Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.

    Για τη σάλτσα μενιέρ

    Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.

    Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.

    Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.

    Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται